Nova zonificació escolar

Sant Cugat estrenarà una nova zonificació escolar a partir del curs 2022-2023, quan es passarà de les 2 zones actuals a 5. La mesura s’ha pres de manera consensuada amb el consell escolar municipal i s’incorporarà al proper procés de preinscripció escolar.  Així mateix, hi haurà una única zona per als instituts de la ciutat, però funcionant per adscripció, de manera que cada escola tindrà adscrits dos centres d’educació secundària.

La CUP Sant Cugat celebrem aquest nou model de zonificació que ajuda a combatre la segregació escolar de la ciutat, assegurant un accés a l’escolarització en igualtat d’oportunitats per a les famílies sense dependre de factors com la renda o la capacitat de desplaçar-se.

A més, es tracta d’un model més sostenible que facilita els desplaçaments a peu o en transport públic per anar a l’escola en detriment del vehicle privat, a la vegada que ajuda a enfortir els barris a través d’una major cohesió social propiciant espais comuns i de trobada dels veïns, que d’altra forma segurament no tindrien.

Mesures com aquestes són les que ens fan caminar cap a una ciutat més integradora i inclusiva, on hi hagi espai per a tothom i ningú es vegi desplaçat en funció de la seva butxaca. Per aconseguir que en lloc de dos Sant Cugat, hi hagi un sol Sant Cugat per a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑