Sant Cugat celebra l’Octubre Trans

El passat dimecres 20 d’octubre, es va commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització de la Transsexualitat. La CUP Sant Cugat ens sumem a les reivindicacions del col·lectiu trans per acabar amb l’estigma i la violència que pateixen tant al carrer com a les institucions.

Cal condemnar i respondre a les agressions cap a persones trans, en augment des de fa mesos, però també cal recordar que  la violència té un recorregut molt més llarg que surt molt sovint de les institucions. Com per exemple l’actual legislació estatal , que imposa a les persones trans la necessitat de ser diagnosticades amb “Disfòria de Gènere” i que les sotmet a la modificació corporal normativa, com a condició per poder canviar el seu sexe al registre. 

Emmarcat en aquesta diada, i amb la voluntat de recolzar la lluita de les persones trans, l’ajuntament de Sant Cugat es suma a la celebració de l’octubre Trans de la mà del Servei d’Atenció Integral LGTBI, oferint un nou servei d’informació i visibilització en l’àmbit del gènere i dels drets de totes les identitats sexuals.

 Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “des del SAI LGBTI estem rebent moltes famílies amb fills i filles en aquesta situació i pensem que és molt important que se’n parli i que se sentin acompanyats. La intenció és crear un grup de suport de famílies després d’aquest cicle”.

Durant tot aquest mes i part de novembre, s’ha organitzat un cicle de xerrades organitzades per a l’acompanyament de famílies amb menors amb disconformitats de gènere. Un total de quatre sessions amb ponents de referència en aquesta àrea, informant sobre diversos temes relacionats amb les disconformitats de gènere. Totes les xerrades tenen lloc a la Casa de Cultura de 18h a 20h, i les pròximes sessions seran el 28 d’octubre a càrrec de Sara Barrientos, experta en adolescència i diversitat sexual sobre “Adolescència i gènere. Reptes i transformacions”, i el 10 de novembre amb Anna Carmona i Maria del Mar Pallarols, professionals de la Unitat Trànsit de Terrassa sobre “Acompanyament des de la Salut Pública en processos de transició i disconformitats de gènere”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑