«S’ha acabat el bròquil» és l’opinió de Lourdes Llorente

Aquesta setmana s’ha anunciat una decisió que esperàvem des de feia molt de temps: la Generalitat no renovarà el concert a les escoles que segreguen per sexes. Per si no teniu les dades al cap, estem parlant de subvencionar amb diners públics 11 escoles d’arreu del país, amb 139 grups d’ESO i un total de 3850 alumnes. El preu de la broma: 15 milions d’euros. Fa feredat veure que aquestes dades són d’avui i no de fa 40 anys, i encara més quan resulta que ho paguem entre tots.

La CUP ja fa temps que demanàvem acabar amb aquest concert, i mantenim la nostra aposta per l’educació pública. Una de les millors eines que tenim com a país per a garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats gràcies també a milers de professionals que segueixen fent una gran feina tot i les fortes retallades que ha patit el sector. És aquí on hem de destinar tots els diners del concert, a reforçar l’escola pública on es construeix el futur del país.

Perquè un model educatiu que estableix que nens i nenes no poden compartir aula és una rèmora del passat i demostra que tenen una concepció masclista i desfasada del que ha de ser l’educació, i per consegüent la societat. S’escuden en arguments com suposats estudis pedagògics i la llibertat d’elecció. Estudis que ja fa temps que s’han desmentit, i pel que fa a la llibertat d’elecció, no oblidem que per sobre de les decisions individuals va l’interès col·lectiu, i més quan el que es fomenta és concepcions masclistes que tant de mal fan a la nostra societat.

Esperem que la retirada del concert sigui només una primera passa de moltes més per arribar a aconseguir un sistema educatiu inclusiu i feminista. De moment ja podem dir que s’ha acabat el bròquil, i que no pagarem més la seva festa.

LOURDES LLORENTE ÉS TINENTA D’ALCALDIA DE LA CUP DE TRANSPARÈNCIA, BON GOVERN I MUNICIPALITZACIONS

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑