«L’aigua…» és l’opinió de Robert Savé

Estem en un moment en què calen solucions, a les que s’arriba si o si després del coneixement, l’estudi, la discussió i la planificació d’aquestes.

No cal donar-hi més voltes, cada cop disposarem de menys aigua, com molt detalladament ens han explicat el Tercer Informe del Canvi Climàtic en Catalunya , el Primer Informe del Canvi Climàtic en el Mediterrani, en les projeccions del Servei Meteorològic de Catalunya, que corroboren al detall d’un km2 les també desenvolupades per les agències espanyola (AEMET) i europea (COPERNICUS) de Meteorologia.

A més l’aigua disponible caldrà distribuir-la, mentre no canviï el sistema, entre més persones i activitats cosa que pot generar com a derivada una qualitat d’aigua menor, inclús per sota dels limitis sanitaris /ambientals requerits, duent bé a reduir el seu ús i per tant l’activitat que se’n deriva, bé a regenerar-la amb l’increment de petjada de carboni que això representa.

Per tant cal discutir d’una manera anglosaxona, d’una manera reglada i assenyada, ja que a la fi la solució al problema de l’aigua en el nostre municipi, i per extensió a la nostra societat en el primer món, és ideològica. Dit d’una manera simple: o la gestiona el mercat com un producte més, o la gestiona l’estat, al nivell de l’administració que calgui, com a bé públic que és.

No hi ha més, negoci o gestió social, guanys econòmics o salut, beneficis per algú o igualtat en el subministrament bàsic.

Penso que l’aigua s’ha de gestionar a nivell de conca, com marca l’UE i legisla l’ACA. Però les decisions respecte de la seva gestió s’han de prendre a partir de taules de diàleg amb tots els actors implicats i propiciades per les administracions locals, que són les que estan realment en contacte amb les persones, per garantir el subministrament bàsic i també a nivell supramunicipal, per garantir l’activitat lligada a l’aigua.

S’han de trobar formes de ponderació, perquè tothom tingui, ningú perdi i també, ningú guany, ja que, l’aigua, l’aire, la terra…és de tothom i per tant per a tothom.

Bé, és una simple opinió.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

One thought on “«L’aigua…» és l’opinió de Robert Savé

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑