«Frenem abans que sigui massa tard» és l’opinió de Lourdes Llorente

Inundacions, sequeres, temporals… Cada cop són més els senyals que el canvi climàtic ja és una realitat i que calen mesures urgents i de fons. Però hi ha qui continua entestat en no fer-ne cas i segueix com si res. Com per exemple els governs de l’estat i de la Generalitat amb l’ampliació de l’aeroport del Prat. Un projecte que suposa el malbaratament de 1.700 milions d’euros, i més veient el dèficit històric del país en infraestructures, si tenim en compte que segons les previsions el mar podria cobrir l’aeroport en unes dècades.


Després tot és compromisos i declaracions d’emergència climàtica per part d’aquests mateixos governs, però a l’hora de la veritat no fem més que prémer l’accelerador cap al desastre. Cal recordar que el de l’aviació és el sector que més contribueix a la generació d’emissions.


I tot plegat, per seguir fomentant el turisme massiu, quan ja s’ha demostrat que és un model insostenible i dels que genera més desigualtat. Tot, pels interessos de Foment del Treball i els grans poders de Catalunya i de tot l’estat. Per a la resta, res.


La nostra aposta és per un canvi de model, promocionant sectors econòmics i mitjans de transport molt més sostenibles i eficients, prioritzant la vida i les necessitats de les persones per sobre dels guanys econòmics.
Esperem que en algun moment aixequem el peu de l’accelerador per prémer el fre, tot i que potser sigui massa tard.

LOURDES LLORENTE ÉS TINENTA D’ALCALDIA DE LA CUP DE TRANSPARÈNCIA, BON GOVERN I MUNICIPALITZACIONS

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑