Un nou reglament per a l’adjudicació d’habitatges per situacions d’emergències econòmiques i socials.

Aquest dilluns portem a aprovació inicial, al ple municipal, el nou Reglament per a l’adjudicació de pisos socials de Sant Cugat. Aquest reglament amplia els supòsits per a accedir a un pis, democratitzant molt més l’accés, i suposa un salt endavant en matèria de drets socials. Algunes de les novetats més destacades són el fet d’incloure a dones que han patit violència masclista entre les susceptibles de rebre un pis, o acabar amb l’absurditat administrativa imperant fins ara, segons la qual no es pot accedir a una vivenda social si no hi havia hagut un desnonament prèviament, convertint una vivència tan traumàtica en una mena de pas més del procés burocràtic.

Així mateix, aquest reglament és totalment pioner, ja que situa a Sant Cugat entre els primers municipis del país que obren la porta a que les migrants en situació administrativa irregular puguin accedir a un pis. D’aquesta manera, trenquem amb una limitació racista que negava els seus drets a part de les catalanes de manera injusta.

Desgraciadament, aquesta no és una excepció. I és que les lleis, així com les institucions de les que neixen, no són ni molt menys neutres sinó que representen els interessos d’aquells que tenen el poder a l’estat des de fa molt de temps. I per això estan dissenyades des d’una visió masclista, racista i classista, entre moltes altres.

Des de la CUP Sant Cugat seguim treballant per revertir tot això. Perquè el nostre objectiu no és només governar les institucions per seguir avançant en la lluita pels drets socials, sinó també per convertir-les en vertaderes institucions populars que estiguin al servei  de la gent, i no dels més poderosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑