“Una piscina plena d’il·lusions” és l’opinió de Robert Savé

Fa dècades que el barri de Mirasol demana, reclama, necessita una piscina pública. Ara sembla que es a punt d’arribar. Bé, millor de començar el seu desenvolupament. Si més no, va ésser un del temes del Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Cugat del 16 d’Abril del 2021.

Aquestes reclamacions s’han fet tantes vegades, per tantes persones i en temps tan diferents que, possiblement ara, el més important sigui el símbol que representa aquesta equipament. Les necessitats i usos associats a la piscina han canviat, com ho ha fet el barri i els seus habitants, essent aquests en l’actualitat més associats a la salut en un sentit ampli, que possiblement al gaudi.

Tanmateix, aquest equipament, al costat del Casal, del camp de futbol i la pista de basquet dels equips del barri, pot, fins i tot m’agradaria pensar i dir que ha de convertir-se en un centre de vida social pel barri. Un barri ara molt desestructurat per la tipologia d’habitatge, el model de treball, l’estil de vida, agreujat des de el tancament de la xarxa difosa de bars, botigues de queviures i quioscs, que contribuïen a fer una làbil però real estructura veïnal.

Mirasol és un barri, amb un important nombre de persones, però està mancat de llocs de trobada i relació, on hi puguin conviure totes i tots, en la seva diversitat. L’equipament és un gran pas endavant, però seran necessaris els petits i decidits passos de tothom per començar altre cop a construir societat, que és un graó més enllà del veïnatge, és tenir objectius i il·lusions comuns.

S’ha trencat moltes vegades, masses, aquesta opció, al incomplir-se promeses respecte d’aquest equipament. Cal que no torni a passar, el 2021 no està en joc una piscina, ho està un nucli per fer identitat funcional que, a la fi, fa poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑