S’adapta el reglament del Consell de Joves per a fer-lo més obert, representatiu i autònom

Dignificar el servei i les polítiques de joventut d’aquest Ajuntament passa potenciar i referenciar de valent l’Oficina Jove la posada en marxa un Pla Local de Joventut amb prioritats clares en matèria de feminisme, oci, ocupació i participació. 

En la línia de seguir potenciant l’apoderament de la ciutadania i l’autonomia dels òrgans de participació existents s’encara aquesta modificació del reglament del Consell de Joves per a tendir a que els reglaments d’aquests òrgans no han de ser restrictius, ans al contrari, han de tendir a ser flexibles. 

L’objectiu principal d’aquesta modificació del reglament és de dotar-lo de més autonomia i, per tant, més capacitat d’autogestionar-se la pròpia feina i de fer-lo més representatiu, incorporant joves procedents de diferents àmbits de la ciutat. 

Fins ara, el Consell de Joves tenia limitat el nombre de participants i els grups de treball, que eren temàtics. Ara, amb el nou reglament, tindrem un Consell de Joves molt més adaptat a les necessitats dels i les joves que hi participin. Per tant, la voluntat d’aquest jovent serà la que dirigeixi principalment l’activitat del consell. 

Marco Simarro: “Entenem i volem que s’entengui la participació com un procés de treball col·lectiu, com un procés d’anàlisi, debat i deliberació on totes les parts aporten diferents mirades amb l’objectiu de construir consensos i generar propostes.”

Per tot això, i havent detectat també la necessitat de fer canvis per part dels propis joves del Consell, en aquest darrer ple del mes d’abril de 2021 s’ha aprovat aquesta modificació del reglament treballada conjuntament amb membres de l’actual Consell de Joves i amb 2 exvicepresidents.

Elements destacats d’aquest nou reglament:

  • Fins ara els membres del Consell ho eren per designació dels centre educatius. A partir d’ara, ampliem el Consell a membres designats també per entitats i, fins i tot, joves que en vulguin formar part a títol individual (en grups de treball o comissions específiques).
  • Es pretén que el consell sigui capaç d’impulsar més accions de manera autònoma. Fins ara havia estat un espai més aviat deliberatiu i de consulta d’opinió. 
  • Els membres del consell passen a tenir un mandat de dos cursos (fins ara era només d’un). I així poder treballar continguts amb més continuïtat. 
  • El Consell passa a englobar joves d’entre 12 i 17 anys, per tal d’adequar-se a la nova realitat de 2 anys de durada del consell.

A partir d’ara aquest òrgan podrà representar millor els interessos del jovent d’entre 12 i 17 anys i generar un bon precedent per futurs espais de participació juvenils. Creiem que és cabdal treballar de la mà de la ciutadania a l’hora de fer polítiques municipals, i la mirada del jovent és imprescindible per fer-ho possible. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑