Un pressupost inèdit en despesa social. Posem per davant les polítiques per a les persones

Aquest passat dilluns 22 de març de 2021, el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar el nou pressupost per a l’any 2021. Un pressupost amb un increment del total del 2,3% on s’incrementen en més de 3M d’euros els àmbits de Drets Socials, Promoció Econòmica, Mobilitat, Tecnologia i Innovació i Esports.

Un pressupost que compta amb 17,5M d’euros provinents del romanent del pressupost anterior que es destinaran en gran part a impulsar mesures directes per lluitar contra els efectes i les conseqüències socials de la covid19.

Les prioritats del pressupost

Aquest nou pressupost s’ha organitzat i s’ha prioritzat a través dels 8 objectius estratègics establerts en el Pla d’Acció Municipal (PAM); com són resoldre l’emergència habitacional del municipi, dignificar i visibilitzar l’àmbit de les polítiques socials com a dret de ciutadania, aplicar de manera transversal i universal les polítiques feministes i d’igualtat, o fer de Sant Cugat una referència en la transició ecològica, entre d’altres. Vuit objectius que són inèdits, pretenciosos i ambiciosos per la millora de vida de les persones, el territori i el planeta. 

Les novetats d’aquest pressupost

Aquest nou pressupost aporta un canvi de visió estratègica a la ciutat i, en conseqüència, es materialitza en accions que fins ara no s’havien vist a Sant Cugat. Algunes d’elles són:

  • Punt estratègic d’habitatge. Una acció prioritària entre tots els altres i transversal entre els àmbits. 
  • Xifra rècord en despesa social, fet inèdit en un pressupost en aquesta ciutat.
  • Feminisme impregnant totes i cadascuna de les accions de les polítiques públiques que fem des de l’ajuntament. Amb vuit accions transversals de gènere.
  • Prioritzar i democratitzar les polítiques educatives, cultura, esport i lleure.
  • Desenvolupament urbà sostenible.
  • Pacte per l’ocupació de qualitat i posant l’accent en la qualitat d’aquesta.

Interseccionalitat i transversalitat

Aquest és un pressupost fruit de l’entrellaçat entre tots els àmbits de l’Ajuntament. Amb un treball molt transversal, molt més del que s’havia vist mai en aquesta casa. Amb una interseccionalitat i transversalitat que hi ha afegit complexitat però també riquesa. Amb els vuit objectius del PAM que estan entrellaçats i que es retroalimenten entre ells i amb tots els àmbits de l’Ajuntament.

Treballant per la tarifació social

Núria Gibert: “Partidaris de recaptar i distribuir socialment. A qui més falta li faci. No tenim cap intenció de desistir en la responsabilitat política, no de gestionar, sinó de fer polítiques públiques que tinguin un impacte real en la nostra ciutat.

En aquest pressupost s’ha previst una partida per a l’estudi i implementació la tarifació social, i que les obligacions econòmiques amb l’administració s’estableixin en funció de la renda. 

Un pressupost que vol posar a les persones i a les problemàtiques d’aquestes en primer terme i per sobre de qualsevol altra consideració. Amb voluntat d’impacte social en totes i cadascuna de les polítiques i les despeses que fem, i incidint en mesures estructurals d’intervenció pública irreversible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑