“Ser i mostrar-ho” és l’opinió de Robert Savé

Hi ha aquella frase antiga de que “a més d’ésser honrat, cal mostrar-ho”, és dir, cal un esforç particular que sigui referent social.

Dons això caldria fer des de l’ajuntament actual: mostrar com de bo és el que està fent, explicant el perquè es fa així, les diferencies amb els models de gestió anteriors.

Pot ser considerat propaganda política però no ho és, és simplement informació a la població, perquè sàpiga què es fa i així ho pugui valorar coneixent els motius, els límits pressupostaris, els legals, els terminis temporals, les afectacions positives i negatives…

Per a que sigui informació, cal que aquesta sigui objectiva i propera, potenciant la formació ciutadana en els temes municipals, cosa que és clau per tenir una democràcia viva i de tothom. Aquest model incrementa la responsabilitat i ètica social, representant sense dubte un esforç, ja que ha de fer-se periòdica i propera a les persones, des de les persones.

Bé estan els fulletons que es reben a les cases i les aparicions en els mitjans de comunicació locals, però en ells manca el contacte, l’intercanvi de diàlegs i complicitats i contrarietats, així com una activa seriosa i molt objectiva participació en les xarxes socials.

Si es vol un nou model, aquest ha d’estar generat i gestionat entre totes i tots, i el primer pas és que tothom el conegui i se’l pugui fer seu.

El canvi climàtic, les pandèmies… mostren una gran crisi sistèmica, cosa que força a l’activisme social, prenent postura i decisió per generar un món nou per tothom.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑