“Eleccions, absurds i despropòsits” és l’opinió de Marco Simarro

Les eleccions catalanes s’han convertit ja en el darrer despropòsit d’aquesta legislatura. Amb el TSJC com a convidat especial d’última hora ja tenim l’escenari perfecte per denigrar, encara més si es pot, l’únic i limitat exercici de sobirania que tenim a les nostres democràcies.

Venim d’una legislatura completament exhaurida, amb un desgovern palpable que fa de les picabaralles entre socis una pràctica habitual i força vergonyant. Una gestió de la pandèmia més preocupada pels càlculs electorals que per la salut pública i un constant estira i arronsa per decidir la data dels propers comicis. Pocs partits ens hem posicionat obertament sobre la necessitat de vetllar per la salut pública i per garantir el dret a vot a totes les persones independentment dels càlculs electorals. Tenim clar que les eleccions són necessàries, sobretot pel fons, per la necessitat d’un govern que sàpiga gestionar la situació i posar per davant la salut i la vida de les persones i l’enfortiment dels serveis públics.

Tanmateix, la situació d’extrema gravetat pel que fa la pandèmia requereix centrar els esforços en reduir al màxim els contagis i potenciar la campanya de vacunació. Semblaria que promoure actes multitudinaris i generar una mobilitat social afegida per les eleccions no és la millor de les opcions. I, quan finalment
sembla que el govern entra en raó i deixa de banda les tàctiques preelectorals, apareix el TSJC! El darrer exemple de judicialització de la política per seguir soscavant una democràcia que ja va néixer encotillada.

La conseqüència de tot plegat és un absolut absurd. Uns quants recursos al TSJC i un TSJC que els accepta i ja ens dirà què en pensa de tot plegat a pocs dies de les eleccions, fins ara previstes cautelarment pel 14F. La incertesa que tot plegat genera en la població és promotora de neguit i d’un escenari en que el que perilla és el dret a vot de les persones. Certament, tot plegat és una vergonya. Certament, calen canvis profunds a tots els nivells. Certament, ens cal un nou cicle.

MARCO SIMARRO és regidor de la CUP-PC de Participació i Barris i Joventut.

Aquesta columna apareix primer a CugatMèdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑