Ideologia en temps de gestors

Creiem que aquest sistema econòmic és asfixiant i no és socialment eficient perquè castiga i exclou a bona part de la gent mentre privilegia i en blinda a una poqueta. Creiem que cal una transformació social i política que posi per davant les necessitats de la majoria: treball, pensions, temps, conciliació, cures, sostre, drets. 

La nostra aposta a l’ajuntament passa per no eludir aquest mentrestant i empènyer en tot el que és possible a millorar les condicions de vida de la gent, no envà, parlem de crisis molt sovint. Per nosaltres és un acte de responsabilitat i de construcció. Però la ideologia és la nostra brúixola i la usem. 

És cert, que a vegades ens trobem de cara amb decisions difícils; construir una escola o salvar uns arbres, fer processos participatius i que guanyin propostes molt parcials, escoltar les veus dels veïns, però saber que hi ha veïns que no tenen veu ni capacitat per a fer-se escoltar, és socialment responsable salvar una entitat?

Cada decisió, amb qui fas un conveni, amb qui t’enfrontes, quines polítiques fas i com les expliques tenen una decisió darrere. Desconfieu de qui parli de gestió només. Voldrà dir que les seves decisions es declinen per altres interessos; menys problemes, clientelisme i gestió de dretes. Cal tenir conviccions i posar cada gest i energia al seu servei, les nostres són redistribució de riquesa i universalització de drets

Per això, aigua pública, beques, internalitzacions, feminismes, i un llarg etc. La brúixola et marca la pregunta. A qui beneficia aquesta política en concret? Cal buscar que la resposta correcta es faci realitat: Al màxim de gent possible.

NÚRIA GIBERT és portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑