Presentem un Pla Local de Joventut que apoderi els joves

Sant Cugat torna a tenir un Pla Local de Joventut centrat en els joves de 18-30 anys, fet des de la perspectiva d’interpel·lar-los i acompanyar-los en el seu desenvolupament, posant l’apoderament i la transformació social al centre.

“Estem parlant de generar alternatives d’oci més enllà de la nit i l’alcohol, d’acompanyar-los al mercat laboral de manera digne i conscients dels seus drets, de treballar el feminisme i les pràctiques abusives, de recollir la inquietud pel medi ambient i convertir-lo en un canvi real, de generar espais perquè participin com ells i elles considerin” explica Marco Simarro, regidor de Joventut i Participació i Barris.

Sant Cugat històricament ha obviat les polítiques adreçades als joves. Era una ciutat centrada en la infància i l’adolescència però no s’havien marcat unes prioritats d’acció per al jovent. Existia un Pla de cicle de vida, de 0 a 30 anys, magnànim i mai aplicat. Ara hem creat un un projecte de ciutat, transversal entre àrees de l’Ajuntament i a llarg termini, que marqui línies estratègiques de treball més enllà d’aquest mandat.

Amb el lema ‘Tenim un pla!’ impulsarem 53 accions per millorar el benestar dels i les joves de 12 a 29 anys del municipi (un 21,78% de la població). El document es portarà a aprovació al Ple de novembre que se celebrarà aquest dilluns 16 de novembre.

“Al novembre portem a aprovació un PLJ que suposa un abans i un després per a una regidoria històricament menystinguda i minoritzada. Cal posar les polítiques de joventut a l’alçada de les necessitats del jovent”, assegura Marco Simarro, regidor de Joventut i Participació i Barris.

Des de la regidoria de Joventut considerem que les polítiques adreçades al jovent de Sant Cugat han de girar entorn a:

  • feminisme i promoure la igualtat entre el jovent,
  • acompanyament al món laboral, i coneixement dels drets de les persones treballadores, molt important en un context tan difícil com el que ens ha tocat viure,
  • la participació, augmentant la implicació política i social del jovent,
  • fomentar l’esperit i el pensament crític per afrontar el futur que ve
  • i tenir en compte una alternativa de lleure diferent al tipus d’oci que domina.

En el següent enllaç podeu veure el vídeo de la campanya de difusió del PLJ: https://youtu.be/go1_Tu-oNc8 

Presentem un Pla Local de Joventut que apoderi els joves.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑