Inici dels tràmits per adquirir la finca de la Torre Negra

S’han inicialitzat els tràmits per a que l’Ajuntament de Sant Cugat adquireixi la finca de la Torre Negra, juntament amb 85 hectàrees de terreny.

Aquesta masia romànica fortificada que data de 1145 fou construïda conjuntament amb el Monestir de Sant Cugat per a la defensa del territori. Forma part del patrimoni històric de la ciutat i ens ajuda a entendre a interpretar-ne l’origen. Ara torna  a mans públiques per a obrir-se a la ciutadania per a donar-se a conèixer. Una masia que, d’estar tancada al públic, passa a ser una peça destacada del patrimoni local.

La Masia de Torre Negra està inclosa en l’inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i declarat Bé Cultural d’Interès Local, que esdevindrà un equipament per a la ciutat, inserit en el Parc de Collserola.

Juntament amb la protecció del patrimoni a aquesta compra també ve associada 85 hectàrees de terreny on l’Ajuntament elaborarà una proposta de gestió dels espais agroforestals de la finca per assegurar-ne el manteniment i qualitat paisatgística, i estudiarà les possibilitats d’usos de la zona. Això també genera un canvi en les regles del joc en la protecció de l’espai i el conjunt de propietaris de la zona, un nou i gran pas per a la protecció d’aquest espai, blindant-ne els usos i donant resposta a una reivindicació històrica de defensa de Collserola que la ciutat ja s’havia fet seva; salvar Torre Negra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑