Per una ciutat on tothom hi pugui viure

La CUP ha votat en contra aquesta setmana d’una moció del Ple impulsada per Ciutadans i amb suport parcial de Junts per Sant Cugat, per la qual proposaven engegar un Pla Municipal contra l’ocupació il·legal d’immobles.

Des de la CUP volem posar per davant el dret a una habitatge digne i desvincular la okupació dels conflictes veïnals. 

En la majoria de supòsits, l’okupació sorgeix d’una necessitat, ja que okupar implica assumir un procés judicial, inestabilitat, dificultat per accedir als subministraments bàsics i, alhora, patir en alguns casos l’estigma social. No és per plaer que la gent recorre a aquesta opció, sinó per la impossibilitat d’accedir a un habitatge. A més, la necessitat d’okupació no té res a veure amb els conflictes veïnals, els problemes de convivència poden aparèixer i resoldre’s arreu, independentment del tipus de tinença d’un habitatge.

Estem vivint les conseqüències d’una crisi brutal i endurir la llei és atacar-ne el símptoma, és posar pedaços per mantenir un sistema que beneficia a uns pocs. Des de la CUP estem per resoldre l’arrel dels problemes, estem compromesos des del primer dia en revertir la crisi habitacional que vivim i patim. En aquesta línia:

Hem duplicat el pressupost de PROMUSA per aquest mandat per la creació d’habitatge públic, hem creat l’oficina de mediació entre inquilins i propietaris, ajudes econòmiques per al pagament de l’habitatge, hem creat el programa Housing First per dignificar la vida de les persones sense llar, entre altres propostes.

Lamentem que Ciutadans amb el suport de Junts per Sant Cugat optin per fer demagògia aprofitant l’okupació per a fer una campanya mediàtica de conflicte veïnal sense aportar dades reals i rellevants. I més, fer-ho en un context de màxima crisi i vulnerabilitat per a tantíssimes persones. Sense anar més lluny, aquesta setmana hi ha previstos més de 170 desnonaments a la ciutat de Barcelona. A Ciutadans i Junts no els preocupa el problema de fons, la qüestió estructural de la manca d’habitatge assequible per tothom, els interessa aprofitar la complicada situació de moltes persones per a fer-ne política de baix nivell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑