Aprovat el paquet de mesures per fer front a la Covid-19, amb 7 milions d’euros.

Avui dilluns 20 d’abril de 2020 s’ha celebrat un ple telemàtic per referendar l’aprovació de la modificació de la despesa més gran feta mai fins ara. Set milions d’euros per a un pla econòmic municipal que consta de 60 mesures que venen a donar resposta a aquesta crisi sanitària, però que ja és econòmica i social deguda a la Covid-19.

Aquestes mesures venen a fer front a una nova situació en la que ens estem trobant; amb un augment de gent en exclusió social, noves necessitats diferents a les que ens havíem trobat fins a la data i demandes de gent que no es contemplaven com a possibles usuaris per l’estabilitat laboral que fins al moment gaudien.

En la defensa d’aquest paquet de mesures la intervenció de la portaveu del grup de la CUP, Núria Gibert, ha fet una exposició de com estan a la intempèrie els ajuntaments, amb el poc marge de maniobra i d’actuació que s’ha deixat als ens locals.

“Queda demostrat que les administracions supramunicipals no tenen la mateixa capacitat de resposta, rapidesa ni coneixement, com el que tenen les administracions locals”

Gibert ha detallat els grans àmbits en que s’han agrupat les mesures

1) Ajudes a l’emergència social
2) Suport a l’activitat econòmica
3) Reforç dels serveis essencials de l’Ajuntament
4) Ajudes en el lloguer
5) Sensibilitat en la contractació, proveïdors i pagaments
6) Reajustament en la pressió fiscal local: recaptació i tributs

També ha posat de relleu que la situació en la que estem no és una situació casual, i no és només conseqüència d’un virus sinó que la situació dels serveis públics respon a una ideologia i té una fragilitat volguda, buscada i intencionada. Que en aquest país cal fer memòria de les retallades que hi ha hagut, i com governs com el de Mas que, en pro de les externalitzacions, s’ha deixat els serveis públics tocats de mort.

“Venim d’una dècada de maltractaments i ara estem en una situació en que tothom se n’està adonant de lo imprescindibles que són metges, cuidadors de la gent gran, mestres i la resta de servidors públics.”

Finalment, ha fet una rèplica a JUNTS per Sant Cugat, que ha decidit votar en contra de la modificació de crèdit per a l’execució de mesures excepcionals i els ha demanat que ara sí que és un moment de lleialtat institucional i no el moment de marcar perfil partidista.

Podeu consultar les partides al web de l’ajuntament.

Veure les intervencions de la portaveu del grup de la CUP, Núria Gibert.

Primera intervenció de Núria Gibert
Segona intervenció de Núria Gibert
Tercera intervenció de Núria Gibert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑