“Tenim informació per actuar, així doncs, no hi ha excusa” és l’opinió de Robert Savé

El nostre poble, (millor ciutat, que aviat arribarà als 100000 habitants), té i tindrà molts reptes de caire socioeconòmic, de salut, d’habitatge, d’estructura d’edats, d’educació, d’infraestructures, d’igualtat…, els quals per la seva importància, moltes vegades es tracta de solucionar amb immediatesa i amb poca o gens de projecció.

Sens dubte, és difícil fer ulls clucs als problemes que ens afecten, però la política ha de pensar també en el futur, per tal d’adequar actuacions als reptes que de ben segur esdevindran per projecció dels actuals o per nova generació.

Ara tenim un tema transversal, el canvi climàtic, que afectarà a tots els problemes abans esmentats i a més ho farà sostingudament, diferenciant segons l’estatus econòmic de cadascú i amb una gran incertesa temporal.

En la reunió del passat 27 de febrer en el Temerari “Els efectes de l’escalfament global en Sant Cugat”, es van mostrar dades objectives de projeccions climàtiques a escala d’un Km² fins a final del segle actual, que han estat desenvolupades pel Servei Meteorològic de Catalunya en el marc de METROBS, que indiquen un important increment de temperatures, un nivell de pluges més irregular i menor, junt amb un important increment de l’evaporació i per tant de la sequera.

Tenim la informació i sabem els problemes que d’aquesta es deriven en la nostra estructura socioeconòmica, per tant no hi ha excusa per no actuar, no fer-ho seria abocar-nos, abocar-los a un problema de molt difícil solució, fer-ho des d’ara és començar a desenvolupar la solució que, sens dubte, perquè ho sigui, ha de ser igualitària i justa.

Que en aquesta vida, l’únic que no es pot fer, és no fer res.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Enllaços de referència:

http://www.amb.cat/s/web/ecologia/ecologia.html;
https://www.youtube.com/watch?v=5RE7hy8TJaA&feature=emb_title; http://geoportal.amb.cat/canviclimatic/visor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑