«Municipalitzar-nos» és l’opinió de Robert Savé

Han passat les eleccions generals a Espanya i ara venen les municipals i les europees. Si s’hagués de prioritzar, potser es podria fer a les municipals, tot i saber que la legislació marc ve d’Europa i els recursos econòmics d’Espanya, dit d’una manera simplificada.

Tanmateix, la quotidianitat, pot permetre arreglar, evitar, reduir els problemes del dia a dia, com la pobresa, la manca d’habitatge, menys especulació, el control de la propietat i gestió dels recursos comuns, el desenvolupament de determinades càrregues impositives, el control de l’aplicació de les normes de convivència, etcètera.

També, es la opció per encarar solucions a mig i llarg termini, que passen moltes vegades, per no dir sempre, per la formació i l’educació de les persones, en llibertat, igualtat i pluralitat; en tractar de generar i consolidar nous models sanitaris, en els que les medicines i els aliments bàsics comencin a ser considerats com elements estructurals de la nostra societat; on el transport públic sigui potenciat i el privat dificultat, com a mesura de control de contaminació i potenciació de la salut; on els residus siguin responsabilitat de tothom en el ben entès que es ponderi segons qui els promou i/o els genera; on la igualtat de gènere sigui a tot arreu; on la cultura esdevingui per a tothom; on l’esport sigui salut, educació, competitivitat amb competència i gaudi; on la natura no sigui bucòlica, sigui funcional; on s’instauri la cultura del debat, no del enfrontament; on, al cap i a la fi, les persones es puguin desenvolupar d’una manera integral, pensant en elles i les que vindran.

Les coses fetes des de dalt, s’ha vist que no funcionen i si s’inverteix el procés?

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑