«El tema transversal de la política… també la municipal» és l’opinió de Robert Savé

A vegades, quan es valora l’activitat d’un govern, sigui municipal, estatal o europeu, en una legislatura, es valoren positivament o negativa determinats aspectes. Mai la totalitat i, en comptades ocasions, ni tant sols la globalitat.

Els motius? La manca d’objectius globals i la temporalitat dels mateixos. Com a exemple: és fàcil pensar una carretera, però no la xarxa de comunicacions. Així la primera pot fer-se en una legislatura tot i que no serveixi de res, ja que la xarxa no hi és i no se sap si hi serà.

Ara hi ha una magnifica possibilitat de fer política superant l’àmbit, l’espai i el temps i les persones que hauran de ser animadors, legisladors, executors, controladors de tota aquesta activitat per frenar el canvi climàtic i adaptar la nostra vida (no parlo de societat, ja que aquesta com a tal ha de canviar dràsticament i radical per ésser viable) al mateix.

Fer-ho representa disposar de coneixements, traduir-los a accions i executar-les, pensant que aquest pla de treball va més enllà d’una legislatura, sobrepassa les normes ideològiques d’un partit i és totalment contrari a l’egoisme, principalment l’individual.

El repte és molt gran, però és que el problema és d’una enorme magnitud, proposo prendre consciència mirant el nostre entorn i veient els canvis que estan passant i, aleshores, agafar perspectiva, per veure que som una petita taca de riquesa en un mon pobre, saquejat injustament on milions de persones malviuen, sense esperança.

Estem en campanya electoral i no hi ha cap formació que parli del canvi climàtic, seriosament i en profunditat.

Lluitar contra el canvi climàtic és fer-ho contra aquest sistema, el d’aquí, el d’allà i el de més enllà; és pensar en una mateixa, en ella de l’altre extrem del món i en la que viurà d’ací a cent anys; és comprendre que l’escarabat i jo som part del mateix mon i ambdós fem una funció important per ell; és fer, dient-ho ras i curt, la revolució.

Cal fer tot el possible per minimitzar les formacions polítiques que no plantegin plans conjunts, reals, solidaris, iguals per lluitar contra el canvi climàtic. L’únic problema transversal que hi ha i per tant, l’únic que requereix de governs, no de conselleries, l’únic que reclama fer política, la que es fa entre totes per be de totes, es dir la que ara no tenim.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑