«Volem el golf per al poble, perquè no ens fa por imaginar» és l’opinió de Núria Gibert

La setmana passada vam anar a l’antic Golf de Can Sant Joan. Hi vam anar amb la CUP de Sant Cugat i els companys de l’AUP de Rubí. Va ser una excursió reveladora. Un espai verd immens, amb un estany, amb camins, amb pinedes i grans extensions d’herba. Un paradís enmig d’un polígon on hi havia distrets amb el paisatge, no pocs caminants i passejadors casuals.La història d’aquest antic Golf és senzilla; va ser una estranya aposta de l’Incasol (de qui són els terrenys) qui juntament amb la Real Federación de Golf i la Federació Catalana de Golf, van fer un conveni per fer durant els anys 90 el primer camp de golf públic de Catalunya.

El 2015 es va vendre la seva concessió que, dos anys més tard, va acabar en mans de Pur Camp SL, empresa dedicada a l’explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora en el camp per atraure nous clients, segons afirma el mateix mitjà. Aquestes inversions mai no van arribar i durant el maig de 2018 es va fer públic que l’empresa havia entrat en fallida. Els deutes acumulats per l’empresa que explotava la instal·lació van portar a la Federació Catalana de Golf a rescindir el contracte via judicial. Els treballadors encara esperen que se’ls hi pagui allò que se’ls hi deu. 

La realitat avui, és que estem a febrer de 2019 i el camp de golf segueix abandonat. Uns terrenys públics de verd lliure, en termes municipals que els volen i els necessiten i uns golfistes i unes empreses ni gens ni mica interessats en gestionar-lo. L’equació sembla fàcil, oi?

Ahir ho vam aprovar al ple, però amb una esmena que en descafeïnava l’efervescència; escrita per PDCAT i secundada per ERC, va emplaçar a negociar-ho abans que no s’acabi la concessió. Abans? Sí, exactament el govern es va donar de termini 45 anys, perquè la concessió s’acaba el 2064. Això és no posar-se presses, tu. A vegades, em pregunto si un ple només pot tolerar propostes que no li forcin les costures, propostes d’aquelles de titulars, que diuen coses en què tothom hi està d’acord, una mala senyal pel debat.

Amb tot, convidem els santcugatencs i les santcugatenques a descobrir aquest espai el proper dia 30 a les 11h, quan farem una trobada amb els veïns de Rubí i podrem imaginar tot el que podríem fer si aquest espai, tornés d’una vegada per totes, al poble.

NÚRIA GIBERT és portaveu municipal de la CUP-PC

Aquesta columna apareix abans a Cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑