Moció per a promoure que els regidors i regidores amb permisos de paternitat o maternitat puguin votar al ple mitjançant la delegació del vot

La CUP-PC presenta una moció per a fer efectiu el dret de regidores i regidors que s’acullin a permisos de maternitat i paternitat, d’exercir la seva obligació de votar en els Plens de les Corporacions Locals, mitjançant la delegació en favor d’altres membres del Consistori.

Aquesta moció neix de la necessitat d’adaptar la legislació actual, en l’àmbit local, per tal de buscar un sistema que garanteixi la conciliació entre els drets dels regidors i regidores a exercir el seu dret a vot i el seu dret a gaudir d’un permís per maternitat o paternitat. Fent complir i respectar, a més, la representació ciutadana que ostenten com a càrrecs electes. S’ha de poder garantir el compliment del deure d’assistir als debats i votacions dels i les regidores tot i estar amb un permís de paternitat o maternitat.

Per això, entre d’altres acords es demanda a tots els grups parlamentaris presents a les cambres legislatives que es predisposin amb la sensibilitat i receptivitat que reclama un consens suficient per assolir aquest objectiu. Permetent, doncs, que des del Consistori es pugui modificar el ROM vigent adaptant-lo a aquesta nova casuística.

Pots consultar la moció en aquest enllaç:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑