Moció per a la millora dels centre oberts de Sant Cugat

Per al ple de febrer de 2019, el grup de la CUP-PC presentem una moció per a la millora dels centre oberts de Sant Cugat.

Aquests espais, integrats dins la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Primària, són un centre de competència municipal, i que després de 18 anys ha esdevingut un espai de referencial per a moltes famílies, infants i adolescents.

La funció d’aquest espai és donar suport, estimular i potenciar l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat del menor, afavorir la socialització i la integració social dels menors i les seves famílies o prevenir les situacions de risc social i de ruptura amb la família i l’escola, entre d’altres objectius.

Actualment les instal·lacions on es duu a terme aquesta activitat pateix unes deficiències greus, com per exemple que, la climatització es fa mitjançant estufes elèctriques (que no es poden connectar simultàniament a tots els espais), no disposen de canviador, o el lavabo no està adaptat a les normatives d’accessibilitat, tenint un esgraó per accedir-hi.

Així mateix, les persones educadores d’aquest espai, estan subjectes al conveni del Lleure i no el d’Acció Social, com pertoca als requisits establerts de la seva categoria laboral, i gaudeixen de la titulació pertinent, com sí que s’exigia en el Plec de clàusules administratives i tècniques.

Per tot això, la CUP-PC hem presentat una moció al Ple de Sant Cugat per demanar que s’incrementi la partida d’inversió necessària per a arreglar les greus deficiències estructurals dels espais del Centre Obert, buscar per a aquests emplaçament un lloc més idoni per a les activitats que s’hi realitzen, internalitzar el servei de Centre Obert i subrogar-ne els treballadors i treballadores, corregir de manera immediata la irregularitat entre els convenis als que estan subjectes i la seva categoria laboral, i ampliar el nombre de places en harmonia amb la previsió d’augment poblacional.

Podeu consultar la moció presentada aquí:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑