«Transversalidretes» és l’opinió de Núria Gibert

Les dretes sempre utilitzen paraules eufemístiques perquè explicar que el seu projecte és el que blinda els privilegis a uns pocs no queda bé nivell electoral, almenys si vols que et votin més d’uns pocs. D’aquesta dèria del dissimular n’han deixat grans hits com ‘el seny’ o el ‘sentit comú’ del pujolisme, ‘l’ordre’ o, a àmbit municipal, la tronada ‘eficiència’, i val a dir que sovint se n’han sortit.A la nostra ciutat, però no només, darrerament sentim com ressona el mantra de la transversalitat. Fer llistes transversals, la transversalitat com a objectiu. I cal preguntar-se a quina transversalitat apel·len des d’una òptica única i exclusivament de dretes. 

Pensava en transversalitat social la regidora d’Afers socials quan animava la gent de Sant Cugat que no es pogués pagar un lloguer aquí a marxar a Rubí o Cerdanyola? Com es decidiran les polítiques d’Urbanisme que tant ens afecten, o les d’Igualtat, o les d’Inclusió social, o les d’habitatge? 

Des dels municipis es poden construir societats, i és cert. Però no des d’una majoria en un ple, o per suposat no només, sinó amb una societat organitzada, amb debat públic en defensa dels drets democràtics. I aquí, repasso les vegades que al ple ha calgut una majoria per a la defensa del dret a l’autodeterminació. Totes les vegades que ha calgut, nosaltres, que practiquem una oposició fèrria en tota la resta, hi hem estat sense badar. Ni un segon. Perquè calia i perquè hi creiem. Perquè el que entenem és que fer electoralisme amb precisament això és d’una mesquinesa important. Perquè entendre que la pluralitat democràtica no està renyida amb els punts en comú i menys encara amb la defensa dels drets democràtics. No entendre això és no entendre la política local o voler-la posar al teu servei per mantenir-te la cadira. Ras i curt. 

Que poc que sumaria si ara ens censuréssim la possibilitat de presentar els nostres projectes, tant diferents, i poder-nos mesurar per tenir una correlació de forces que ens faci avançar de manera clara cap on vol tirar aquest poble. Que injust per tothom. Que avantatgista per la dreta, que té el consistori, 32 anys de govern. Esperem que qui demana i ostenta transversalitat, el nou ‘palabro’ de moda, estigui a l’alçada si és a l’oposició, de blindar-se amb els drets, com ho hem fet dignament nosaltres quan ha calgut. 

Altra cosa seria inacceptable, altra cosa seria el darrer insult a la gent ‘made in’ l’última campanya de màrqueting d’una dreta que s’enfonsa perquè ja no té res a oferir. El xantatge emocional a gran escala. Una paraula buida al servei d’un projecte buit.

NÚRIA GIBERT és portaveu del grup municipal de la CUP-PC a l’Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑