«Venen les municipals» és l’opinó de Robert Savé

Venen les municipals i els que pensem que les coses s’han de fer des de baix, des de les persones directament, delegant per funcionalitat, no per deixadesa ni tradició ni obligació i fer-ho tan sols temporalment, amb corresponsabilitat i sentit comú, comencem a concretar idees per aclarir-nos nosaltres mateixos i per compartir les, debatre-les i si s’escau, fer-les conjuntament operatives.

Així, penso que hi ha uns temes de ràpida aplicació i d’altres que tot i treballar-se des d’ara mateix tenen un recorregut més llarg, per aconseguir un municipi, una societat, millor.

Entre els primers, hi ha l’habitatge i els serveis socials (escoles, sanitat, residencies, atenció personal, seguretat, aigua i energia…).

Tot això s’ha de basar en una autèntica justícia impositiva i distributiva, d’acord amb cadascú segons les seves necessitats i el seu treball, millor ofici, autèntic, responsable, sigui remunerat o es faci per atendre les necessitats reals de la societat.
L’habitatge és un dret, a més de ser un bé particular, que es construeix sobre un bé de tothom, d’un recurs cada cop més escàs, el sòl, que promou un dels fenòmens especulatius més importants del moment, comparables als de l’aigua i l’energia, que essent també de totes, es gestionen per tothom amb grans beneficis, des de i per uns pocs.

Els serveis socials sense prioritzar, però si ponderant el seu valor en cada moment històric (canvis de tipologies de població, nombre d’habitants…), han de ser tractats com la gran inversió municipal, la felicitat física, mental, intel·lectual i comunitària dels seus habitants, no hi ha d’altre millor.

Els temes immediats, però de més llarg recorregut pel qual representen i se’n derivarà, són la igualtat de gènere; la no discriminació per res; el canvi de paradigma entre cost i valor de les coses; la participació directa en política; la potenciació de l’associacionisme d’acord amb facilitats, no a diners; la formació especialitzada; la conscienciació ambiental; el lliure pensament; els horaris per viure i només per treballar; la c responsabilitat municipal, etc.

En aquests, moltes vegades, els resultats no seran immediats, però les seves conseqüències, són realment transformadores de la societat, són revolucionaris, ja que afecten a tot i totes.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑