«1 d’octubre: La dignitat feta lluita» és l’opinió d’en Joan Rosés

L’1 d’octubre de 2017 com ja ha dit molta gent va ser un dia que durarà anys. Pel fet que una gran part de la societat catalana es va conjurar per tal de poder exercir el legítim dret a votar sobre si volíem seguir formant part de l’Estat espanyol o no. Es va arribar a l’extrem de què en molts casos la mateixa societat civil va haver de protegir les urnes amb els seus propis cossos, en enfront de les porres, els cops de peu i una violència desfermada d’aquest estat demofòbic i repressor.

Aquí a La Floresta, com a tants altres llocs, va ser una jornada que no oblidarem, veient com gent de totes les edats, acampava als col·legis electorals per evitar que ens els tanquessin i per seguir protegint les urnes durant tota la jornada per tal que no poguessin interrompre la votació.

La veritat és que, entre la impotència i la frustració de les imatges que anaven arribant on la policia nacional i la Guàrdia Civil atonyinava un poble obstinadament pacífic i desobedient i l’emoció de veure la solidaritat i la fraternitat de la gent del barri, va ser un dia d’una càrrega emocional molt forta.

Aquest dia també va tenir una altra conseqüència remarcable pel barri, ja que ens vam confirmar a nosaltres mateixes que NO TENIM POR, i que contra la seva repressió la nostra millor arma és la solidaritat. I arran d’aquest dia va néixer el Bloc Florestà, la nostra pròpia plataforma de barri per tal de defensar els nostres drets i llibertats com a poble.

A part de participar en els actes a escala de tot el municipi del dia 28, és el mateix Bloc Florestà qui ha organitzat l’acte de commemoració de l’1-O aquest diumenge 30 de setembre al Parc de les Dones.

 

JOAN ROSÉS és militant de la CUP de la Floresta
Aquesta columna apareix primer a TOTSantCugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑