“Pel dret a viure a Sant Cugat!” és l’opinió de Jordi López

Hi ha coses que són o haurien de ser universals i estar plenament protegides

Aquesta darrera setmana hem vist com el sindicat de llogaters feia una macro assemblea a la nostra ciutat.

Aquest col·lectiu que té com a objectiu defensar els drets de les persones llogateres, que actualment ens trobem en situacions abusives, com per exemple, les renovacions de contractes a l’alça, però no amb un increment petit, no, en alguns casos l’increment del lloguer passa a ser de més del 50% del preu que hi havia fixat.

Que tenim un problema amb l’habitatge a Sant Cugat, ja fa molt temps que ho veiem, que els mercats i els governs de torn no ens estan aportant cap solució als problemes per tenir un sostre digne, també ho veiem.

És per això que col·lectius com aquest, el sindicat de llogaters, que naixen amb la voluntat de defensar el dret a un habitatge digne per a tothom, són més necessaris que mai. No podem seguir impassibles davant dels abusos del sistema, que dia rere dia ens ofega econòmicament i ens retalla drets bàsics com l’habitatge. Hi ha coses que són o haurien de ser universals i estar plenament protegides, o sigui fora del mercat, aquest mercat que únicament mira la seva butxaca i només vol aconseguir més beneficis que l’any anterior, sense mirar si ho fan a costa de deixar a famílies senceres sense una llar.

A la nostra vila, el preu mitjà del lloguer és de 1079,5 € i des del 2013 aquest s’ha vist incrementat en un 42%, hi ha indicadors que diuen que estem tornant a tenir una nova bombolla immobiliària a la nostra ciutat.

Ja va sent hora d’exigir que s’apliquin polítiques en qüestions tan importants com l’habitatge, que vagin a l’arrel del problema, en comptes de seguir especulant amb les nostres vides.

JORDI LÓPEZ és militant de la CUP Sant Cugat
Aquesta columna apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑