Moció per desincentivar la feminització de la precarietat i per a la internalització del servei de neteja dels edificis municipals

Per aquest mes de març, la CUP-PC portem al ple una moció per a la internalització del servei de neteja dels edificis municipals. Aquest és un servei completament imprescindible per al bon funcionament diari dels equipaments i la salubritat i higiene dels usuaris.

Donat que en el ple de clàusules administratives on s’especifica que almenys el 25% de les contractacions han de ser a persones amb risc d’exclusió social, i en diverses vegades el comitè d’empresa ha avisat de la vulneració d’aquest plec. Que algunes de les treballadores que fent ús del dret a protesta varen ser amenaçades per la pròpia empresa, acusant-les d’íl·licit laboral. Que la divergència en la interpretació del conveni, va generar queixes i mobilitzacions contra les rotacions que pretenia l’empresa i que argumentava que eren per evitar la familiaritat de les treballadores amb els centres, criteris que no tenen cap tipus de validesa en eficiència i no estan reconeguts al conveni. Que la cronificació de la divisió sexual del treball, segueix sotmetent a les dones a una doble jornada laboral no remunerada i invisibilitzada. Per tots aquests motius, i d’altres que podeu consultar a la moció, la CUP-PC demanem que el ple de Sant Cugat aprovi:

APLICAR la mirada i la perspectiva de gènere no només en l’àmbit de l’empoderament i l’augment de dones en les preses de decisions sinó també en la contractació i en la lluita contra la precarització laboral.

DISGREGAR les dades per sexe, tal i com recomanava insistentment el passat Pla d’Igualtat, i aplicar-ho també als indicadors de contractació. Per tal conèixer quins dels serveis que presta l’ajuntament estan feminitzats i si aquests efectivament pateixen bretxa salarial i/o precarització

APROVAR per ple l’inici del procediment per a la gestió directa del servei de neteja dels edificis municipals.

FER UN ESTUDI de viabilitat i un expedient que acrediti l’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera d’internalitzar el Servei de neteja dels equipaments municipals.

 

Podeu consultar la moció completa en el següent enllaç: Moció per desincentivar la feminització de la precarietat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑