“Aturar el Món” és l’opinió de Núria Gibert

Demostrem que no es pot fer un món en contra nostra i per això, el pararem

El feminisme està una mica de moda. Se’n parla al carrer, als mitjans de comunicació, es multipliquen aquí i allà veus que assenyalen discriminacions, es generen noves representacions de models femenins diversos i empoderadors.

Hi ha unes determinades persones que pensen que el feminisme està bé, mentre es quedi en una reivindicació de bons propòsits però no qüestioni res substancial. Mentre sigui un cant ingenu, amb el que ens podem permetre de retrobar-nos-hi un o dos cops l’any, llacet i avall. Però alhora, els espanta el que significa organitzar, estructurar i lluitar realment per la igualtat efectiva de drets, perquè recuperar aquest control comporta necessàriament tocar privilegis.

Per això, crec que és bona notícia que la vaga del 8-M no sigui prou de sucre ni per a Ciutadans ni per al PP. La prova del cotó que estem en bona direcció. El PP que mai no decep com a brúixola inversa (tot el que diguin, doncs al revés) ha dit que la vaga feminista del 8 de març atempta contra el nostre model de societat.

Efectivament la lluita per la igualtat de drets efectiva confronta i de ple el seu model de societat, model basat en la desigualtat de la divisió sexual del treball, discriminació i desigualtat en l’accés a l’ocupació i promoció, els estereotips de gènere, l’assetjament sexual, la precarietat laboral… en definitiva, la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social.

I aquest model estarà més a prop de caure si anem totes a la vaga, i demostrem que no es pot fer un món en contra nostra i per això, el pararem.

 

Núria Gibert és la portaveu del Grup Municipal de la CUP-PC a l’Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta columna apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑