Davant l’imminent canvi de zonificació escolar a Sant Cugat, la CUP-PC volem manifestar que:

La primera notícia que vàrem tenir sobre la zonificació escolar va ser fa un mes, on la regidoria ens va explicar que era imminent i al preguntar si la comunitat educativa hi estava d’acord, se’ns va assegurar.

Entenem que la zonificació escolar requereix de consensos, de debats i almenys, una reflexió compartida de què aporta un i l’altre model. I que després de més de 10 anys amb les dues zones, el debat s’hagués hagut de vehicular amb temps i forma.

Que si existeixen òrgans col·legiats i plurals com és el Consell Escolar i Municipal, que estan pensats precisament per a fer més compartida la presa de decisions d’aquest calat no hi ha cap excusa per a no convocar-los.

Que el model de zonificació s’ha de fer tenint en compte molts elements, des de la cohesió a la morfologia de la ciutat i per descomptat amb la perspectiva de la mobilitat. Creiem que no s’ha fet una reflexió ni estudi suficient de l’impacte de la zonificació única en termes de mobilitat no cohesió social.

Denunciem una certa opacitat en la gestió del procés. S’han reunit els actors del món docent per separat i no se’ls ha consultat sinó que en tot moment s’ha donat per sentat.

Volem esclarir que no és el Departament qui fixa el model de zonificació com se’ns va dir sinó el propi municipi, com és normal i lògic. I entenem que també hauria de ser fruit d’un debat amb rigor.

Denunciem que aquesta improvisació genera desconcert, molèsties a les famílies, als centres i els docents que ja estan fent portes obertes sense conèixer com serà la zonificació.

Denunciem un alt grau d’informalitat, pel qual hem demanat les actes de la Permanent del Consell Escolar i no se’ns ha proporcionat.

Trobem discrepàncies en el que s’ha dit als diferents col·lectius i no entenem com un  tema d’aquesta transcendència es gestiona d’una forma tant opaca.

Parlant amb diversa gent, trobem que les versions que s’han explicat a uns i altres col·lectius no són transparents i que s’ha contat com a aval consensos que mai hi han sigut. 

Exigim que es retiri la modificació de zona i que es convoquin els òrgans pertinents i es tinguin els debats on està estipulat, amb tota la comunitat educativa i amb temps suficients.

 

A Sant Cugat del Vallès, 28 de febrer de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑