Moció de la CUP-PC per a la denúncia i eradicació del transfuguisme

Per al Ple Municipal d’aquest gener de 2018 la CUP-PC presentem una moció per a la denúncia i eradicació del transfuguisme.

Partint de la base que el transfuguisme polític des d’una perspectiva política i ètica, una deslleialtat tant cap a les forces polítiques que van dipositar la seva confiança en persones que, posteriorment, acrediten no ser mereixedores d’elles, com cap als i les votants, que emeten el seu vot a partir de la inclusió dels i les candidats en una llista concreta. El rebuig al transfuguisme prestigia tots els actors polítics i les institucions, que guanyen en transparència i credibilitat davant els ciutadans.

Al nostre Ajuntament, en els darrers tres mandats s’han donat casos de transfuguisme, que no només afecta a les relacions entre el trànsfuga i la seva formació, sinó que modifica, per la sola voluntat del trànsfuga, la correlació de forces sortida del mandat dels ciutadans expressat en les urnes.

Per aquest motius esmentats, i d’altres que s’especifiquen en els atesos de la moció, que la CUP-PC presenta al Ple de Sant Cugat que s’aprovin 6 acords de la moció en que es demana, entre altres, condemnar públicament l’acció de transfuguisme que s’ha produït a l’Ajuntament de Sant Cugat, reiterar el compromís de tots els Grups Municipals amb el Pacte antitransfuguisme, remetre a la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme un informe que reculli els esdeveniments produïts relatius als canvis d’adscripció política i el suport a un altre Grup Municipal o instar al Parlament de Catalunya per a que facin els canvis pertinents en la legislació de règim local per a regular adequadament la figura dels regidors no adscrits, entre altres.

Podeu consultar el text íntegre de la moció en aquest adjunt.
Moció CUP-PC per la denúncia i eradicació del transfuguisme

2 thoughts on “Moció de la CUP-PC per a la denúncia i eradicació del transfuguisme

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑