“No volia escriure d’això” és l’opinió de Núria Gibert

Que el rei, que es ve a fer la foto, ven armes sense ni despentinar-se a Aràbia Saudí, que tothom sap que finança al Daesh

Volia escriure d’altres coses, de la tronada de l’estiu i del referèndum, de la realitat política de cada dia. Però tot ens ha estat pres. La normalitat i la llunyania amb què miràvem les matances a kilòmetres de casa ha sigut dissipada. I les reaccions.

La necessitat de callar quan res del que puguis dir aporta res. La necessitat de contextualitzar, perquè mentre callem perquè estem consternats, desorientats i afligits, des d’altres latituds carreguen les tintes el vòmit, en aquesta ocasió molt més repulsiu, que pretén fer associacions fàcils. Independentisme i extremisme , posar en dubte la crítica al model turístic perquè els assassinats a sang freda eren visitants.

Miserables és poc. I és clar, nosaltres callem perquè estem abatuts, perquè volem que arribi a les víctimes tot el nostre dol i acompanyament, però mentrestant els carronyaires, s’aprofiten d’aquest silenci. I les ganes de dir. Que no és un fenomen que és una guerra global, que la gent en som peons, que sempre posem els morts en guerres que no volem. Però que n’hi ha que tenen responsabilitats. Que el rei, que es ve a fer la foto, ven armes sense ni despentinar-se a Aràbia Saudí, que tothom sap que finança al Daesh.

I malgrat tot, l’orgull de Barcelona, l’orgull de país és la gent. Reaccionant amb una manifestació contra el Daesh i contra el racisme, que són el mateix, recordant que volem acollir als qui fugen d’aquesta barbàrie i que ho viuen diàriament. Essent solidàries quan més falta feia. No volia escriure d’això, però no m’ho puc treure del cap.

 

Núria Gibert és portaveu del Grup Municipal de la CUP-PC.

Aquesta columna d’opinió apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑