“On ahir vaig dir dic, avui dic Dídac” és la columna d’opinió de l’Ignasi Bea

Avui no pretenc valorar un pacte de govern que la majoria de santcugatencs segueixen sense entendre. Un pacte que no aconsegueix la majoria absoluta i que sobrerepresenta una formació a qui els ciutadans van col·locar en penúltima posició al ple amb un sol regidor. Tampoc és el meu objectiu posar el focus en l’anomalia que, al meu entendre, representa el fet que en la conjuntura nacional actual (per dir-ho ràpid) algú que diu voler la independència governi amb un partit que ni tan sols reconeix els i les catalanes com a subjecte polític i subordina qualsevol canvi d’estatus al que succeeïxi a l’Estat.

Canviar d’opinió no tan sols és legítim. És quelcom totalment normal i perfectament comprensible. Però es clar, passar de la nit al dia a defensar coses diametralment oposades a les que defensaves és, com a mínim, curiós.

Així, mentre no fa ni dos anys en Pere Soler explicava que no entenia un cartipàs sobredimensionat amb cinc tinències d’alcaldia i opinava que no responia a les necessitats de Sant Cugat (crítica que des del nostre grup compartim), avui n’ocupa la sisena i, a més a més, comptarà amb un nou assessor per a una àrea de la qual, a dia d’avui, encara en desconeixem els objectius.

Estic convençut que, si el PSC no hagués entrat al govern, hauria vist amb bons ulls i s’hauria sumat ràpidament a la demanda d’un ple extraordinari per tractar les possibles implicacions santcugatenques del cas Palau. En comptes d’això, però, des de la seva nova posició pensa que demanar-lo no va ser més que improvisació i voluntat d’apuntar-se al carro mediàtic, i que tot plegat no aportaria absolutament res. Després de les declaracions de Millet i Montull, on deixaven clares les comissions per adjudicacion d’obra pública, fins i tot va deixar anar un ‘ara no toca’ realment entranyable i significatiu.

Mig any abans d’entrar al govern local, en Pere parlava a Cugat.cat de la refundació de CDC de manera contundent: ‘Es pot refundar un partit amb els mateixos protagonistes? Si la ideologia és la mateixa, les persones també i només canvia el nom, algú s’ho creu? A més una formació tacada per molts motius, entre d’altres, perquè a l’anterior fundador i la seva família els hi agradava fer molts viatges al país veí d’Andorra a fer ingressos de sospitosa procedència, i perquè és el mateix fundador qui va posar a dit l’actual fundador. Noves sigles velles actituds, la veritat n’esperem poc d’aquests ‘maquillatges”.

Pel que hem vist, al final ha canviat d’opinió. Rectificar és de savis.

IGNASI BEA és regidor de la CUP-PC

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑