Els pressupostos participatius mostren el camí a seguir

Ja tenim els resultats dels pressupostos participatius. Ha estat un procés de votació en el que ha participat un total de 3270 santcugatencs. A falta dels pressupostos participatius per a joves i infants que es realitzaran entre el gener i el febrer, representa un 4,34% de les persones que tenien dret a votar, superant el 4,25% de participació registrada fa dos anys i creixent a la gran majoria de barris. El barri on ha votat més gent és Centre Oest amb 833 persones, mentre les Planes té el percentatge més alt de participació amb un 16,9%.

En total són 40 els projectes guanyadors, que rebran un total de 1,5 milions d’euros. Els resultats mostren la voluntat dels veïns i veïnes de Sant Cugat per avançar cap a una ciutat adaptada als temps actuals en què l’emergència climàtica ja forma part del nostre dia a dia. És per aquest motiu que entre els projectes més votats trobem l’augment de les zones verdes,  la pacificació i reducció del trànsit, o l’adaptació del transport públic amb la instal·lació de pèrgoles a parcs infantils o de fonts

També han abordat altres qüestions com la millora de l’espai públic o la conscienciació socials a través de campanyes que tracten diferents temes com la prevenció d’incendis, els residus voluminosos o el llenguatge inclusiu.

Oriol Sánchez, regidor de Joventut, Participació i Barris: “Valorem molt positivament la participació dels barris. Creiem que és una mostra que l’aposta que hem fet aquest mandat per potenciar la implicació dels i les veïnes en la millora dels seus barris, l’arrelament de les propostes al territori i la feina dels consells de barri, ha estat ben rebuda i engresca a la gent a participar.  El balanç final de la participació, però, encara no el podem fer ja que falta el procés per a infants i joves, que esperem que animi a dir la seva a la franja d’edat de 10 a 18 anys”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑