Presentem el llibret “Història de l’Esquerra Independentista de Sant Cugat”

L’Esquerra Independentista de Sant Cugat, formada per Arran, CUP i Endavant, presentem el llibret que hem editat on es fa un recull de la història del moviment des del nucli del Moviment en Defensa de la Terra (MDT) a principis dels noranta fins a l’actualitat.

Si fem una ullada al passat, podrem veure com el creixement de l’Esquerra Independentista(EI) de la ciutat, i el moviment popular en general, ha estat constant. Des d’aquells primers Maulets, fins a la diversitat de col·lectius i organitzacions que fan feina avui dia a Sant Cugat.

Recordar és important, no només per saber quin són els nostres orígens, sinó també per tenir clar a quin destí volem arribar. Per això és tant valuós conèixer la feina que van fer els que van arribar abans de nosaltres, per persistir en els encerts i evitar els errors, encara que a vegades siguin inevitables.

Així doncs, en aquest llibret podreu llegir sobre els inicis de l’Esquerra Independentista de Sant Cugat amb la creació de Maulets, el casal popular La Guitza o l’Assemblea de Joves. Passant pel naixement d’Arran i la CUP fins a convertir-se en organitzacions consolidades i presents al dia a dia polític santcugatenc, i arribant a la recent creació del nucli d’Endavant.

Però més enllà de l’EI, també podreu conèixer una mica més sobre la història d’altres espais i col·lectius que ja fa temps que s’han convertit en  actors habituals de Sant Cugat i sense els quals no és possible entendre la nostra ciutat avui dia. Estem parlant d’Hora Bruixa, el Quinto o la Festa Major Alternativa (FMA) entre d’altres.

Una lectura que us recomanem, sobretot per entendre com Sant Cugat, encara que hi hagi qui ens la vulgui vendre com una ciutat aparador buida de contingut, té història i una tradició de lluita arrelada des de fa molts anys.

Podeu llegir el llibret aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑