Les noves ordenances fiscals d’aquest govern, primers passos cap a la redistribució a Sant Cugat

L’aprovació inicial i modificació parcial de les ordenances fiscals de Sant Cugat s’ha fet posant l’accent a la redistribució i adaptades a la situació de la pandèmia de la COVID-19.

Les principals novetats d’aquestes ordenances fiscals són:

Redistribució de les bonificacions a l’IBI. La bonificació de l’IBI (impost sobre els béns immobles) a les famílies nombroses es farà en funció dels ingressos i les famílies que estiguin al tram superior als 50.000€ no gaudiran de cap bonificació. 

Fins ara existia una bonificació de l’IBI a les famílies nombroses en funció del valor cadastral de la vivenda, una forma de subvencionar de forma ideològica un model concret de família a costa de l’herari públic.

Aquesta primera estratificació de les taxes a partir dels ingressos en funció de la renda és un primer pas per a fer una administració més redistributiva on, encara que sigui començant amb la bonificació d’aquest ingrés, treballem per la tarifació social sigui aplicable en totes les taxes i impostos.

Bonificacions en obres amb objectius sostenibles. Es crea una tarifa reduïda de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les obres d’instal·lacions d’elements d’aprofitament d’energia solar, biomassa, geotèrmic i/o sistemes per a l’estalvi d’aigua. 

Busquem així potenciar la millora de l’eficiència energètica dels habitatges de la ciutat com una de les formes de lluita per a fer front a l’emergència climàtica.

Altres són: 

  • Reducció de les taxes per al comerç. S’han revisat les taxes de recollida de residus, de prestació de serveis dels Mercats Municipals i d’ocupació de la via pública (terrasses) per causes excepcionals.
  • IBI als centres educatius concertats. Les escoles i universitats concertades hauran de sol·licitar al departament l’exempció de l’IBI i només els hi serà bonificat per l’activitat pròpia del concert, i quedarà fora de l’exempció l’activitat privada no lectiva que duguin a terme dins de les seves instal·lacions.

Les ordenances fiscals són el conjunt de normes que aprova el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat per regular les taxes i els impostos vigents de competència municipal, i són la principal font d’ingressos de l’herari municipal (més d’un 70% dels ingressos).

Ara estem en la fase d’aprovació inicial i exposició pública, que significa que durant trenta dies aquestes estaran disponibles per a la consulta pública i, a no ser que hi hagi cap modificació, aquestes quedaran vistes per aprovació al ple de desembre de 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑