«El jovent es mereix més» és l’opinió de Marco Simarro

Enguany, tripliquem el pressupost en joventut. Amb l’aprovació inicial del pressupost de 2020, tenim l’oportunitat de treballar per reconstruir un àmbit històricament minoritzat i poc prioritzat. Podríem considerar que l’àrea de joventut ha sigut durant massa anys un apèndix pel que fa polítiques dirigides a un percentatge molt elevat a la ciutat.

Així doncs, en la línia de millorar les polítiques dirigides a les persones sumem partides pressupostàries que potenciaran les polítiques del consistori relatives a joventut. Millorarem l’Oficina Jove situada al Casal de Torreblanca, fent-la encara més referencial; enfortirem els espais i casal joves de La Floresta i Les Planes que fan una tasca imprescindible als districtes amb els i les joves del barri i desplegarem tot d’accions al voltant del futur Pla Local de Joventut. Accions molt necessàries i amb perspectiva de gènere per promoure relacions d’igualtat entre el jovent, entenent que un futur més just passa per una societat feminista. Accions per generar una oferta alternativa d?oci en una ciutat molt mancada de varietat en aquest sentit, entenent que l’oci no és mer consumisme. I accions per fomentar l’accés al món laboral en condicions dignes, entenent que hem d’incorporar, també, noves lògiques com les de l’economia social i solidària i cooperativista.

Tot això perquè ens creiem les polítiques que, en essència, posen la vida al centre i prioritzen la inclusió, la integració social i dinàmiques més justes i comunitàries. Polítiques enfocades al desenvolupament de vides dignes. No podem obviar que el jovent és un col·lectiu amb moltes necessitats específiques i que s’han d’atendre amb especial cura. Més encara quan, en plena pandèmia, les nostres vides es veuran més precaritzades. I, si ja teníem problemes d’accés al món laboral en condicions dignes, d’emancipació o formatives abans, ara es complica encara més.

Cal posar-hi tots els esforços que tinguem al nostre abast. Cal que a Sant Cugat posem el jovent al centre i cal revertir una dinàmica que ha oblidat políticament un percentatge molt elevat de persones a la nostra ciutat. Tenim feina a fer i un mandat ple de reptes per complir.

MARCO SIMARRO és regidor (CUP-PC) de Joventut i de Participació i Barris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑