Sembla, que estem sortint d’aquest atac de la COVID-19, amb molts malalts i morts, i amb un model social que ha mostrat totes les seves febleses, no tant per les persones, sinó per la conducta social, que ha primat durant molts anys un model de creixement basat en l’explotació de recursos i persones.
Aquests punts d’explotació, moltes vegades estan allunyats de nosaltres, el que provoca una falsa ignorància del problema, dels causants i de les conseqüències, tot i que d’informació hi ha de sobres.
A més, per molt que a dia d’avui no sigui notícia, el canvi climàtic és una realitat present i futura.
Així, l’explotació del planeta i les persones i el canvi climàtic, estan absolutament units i es retroalimenten.
La pobresa d’ara, genera necessitats bàsiques, com l’alimentació/salut, molt compromesa pel canvi climàtic, el qual dóna lloc encara més desigualtat social i problemes individuals
Calen doncs, fer una autèntica transició alimentaria, que permeti aliments sans i suficients per tothom, el que, com que és un dret bàsic, cal que tingui la mateixa consideració que els medicaments, pagant-se per ells un preu social, d’acord amb les necessitats i disponibilitats de cadascú.
A part, i si és possible, pot haver-hi menjar, un element lúdic /social / sensual molt important, molts cops sotmès a la moda, però sens dubte, individual i socialment interessant, tot i estar allunyat, fins i tot als antípodes de l’alimentació.
En Sant Cugat vivim 100000 persones, la transició alimentaria, ha de ser un procés seriós, basat en el coneixement científic i el sentit comú, ens hi juguem la nostra salut i la del planeta.
ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat
Deixa un comentari