“Són 27 i més, algunes d’elles veïnes de Sant Cugat” és l’opinió de Ramon Piqué

L’objectiu principal de la repressió és la por i la renúncia de les conviccions de les persones que aposten per la dissidència

Estan en cerca i captura i algunes d’aquestes persones, han estat detingudes i portades davant del jutge. Els fets pels quals se’ls persegueix tenen a veure amb la defensa de l’ensenyament públic i amb els acords presos en el claustre de la UAB l’any 2013 de rebuig a la pujada de les taxes universitàries. Tot està escrit i explicat per activa i per passiva en molts articles i notícies que fàcilment podem recuperar per la xarxa.

La setmana passada en una roda de premsa davant l’Ajuntament la Laura Gené, veïna de Sant Cugat i una de les persones encausades en aquest procés, manifestava públicament que no tenia por, que no es volia amagar i que ho tornaria a fer si fos necessari. Un exemple de coherència en la lluita i un exemple de dignitat personal.

La fiscalia els demana a una vintena d’ells una pena d’onze anys i vint mesos de presó, als set restants els demana 13 anys i nou mesos. Tot i això, la Laura i la resta de companys no s’han arronsat i han decidit plantar cara a la repressiósense recular en els seus plantejaments. Elles, ells, diuen que no tenen por, però la por és ben humana i és ben segur que més d’una nit el temor de ser detinguts, el temor de ser detingudes els deu marcar el compàs de la son.

L’objectiu principal de la repressió és la por i la renúncia de les conviccions de les persones que aposten per la dissidència enfront d’un poder establert. La renúncia és la rendició. Per plantar cara a la repressió les generacions que ens van precedir ens van ensenyar que la via més efectiva era la solidaritat. La nostra solidaritat, doncs, amb els 27 estudiants i els dos treballadors de la universitat. La vostra lluita és la nostra!

 

 

RAMON PIQUÉ és militant de la CUP de la Floresta, i president de l’Associació Memòria contra la Tortura.
Aquesta columna d’opinió apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑