Comunicat de la CUP-PC respecte a la inauguració del curs escolar a Sant Cugat.

Aquest passat dimarts, es va inaugurar els curs escolar a la nostra ciutat. Enguany, l’equip de govern ha decidit fer l’acte inaugural del curs escolar en una escola concertada.

Des de la CUP-PC, creiem que la inauguració del curs escolar s’hauria d’haver fet en una escola pública de la ciutat.

Aquest fet ens preocupa i molt, ja que pensem que s’ha fet per dues coses:

  • Que el govern de la ciutat no aposta pel model d’escola pública, de qualitat i d’accés universal. Sobretot després de l’augment de nenes i nens que aquest curs s’han matriculat a les escoles públiques de Sant Cugat, que ha pujat en més de 600 alumnes. Entenem, que actualment la tendència de la societat és escolaritzar a els nens i nenes en escoles públiques i això ha d’anar acompanyat de més recursos per aquestes escoles i sobretot, per la construcció de la tretzena escola pública, que cada dia que passa es fa més urgent que mai.
  • Que el govern de la ciutat no vol escoltar les demandes i les queixes de les mares i pares de les escoles públiques, que es queixen de la mala planificació de la Generalitat en quan a places i línies, creant cursos bolet. Des de la CUP-PC creiem que l’equip de govern no ha fet prou gestions amb les persones responsables de la Generalitat, per poder donar resposta a les mancances que pateix Sant Cugat respecte a l’educació pública.
  • Que l’equip de govern segueix apostant per un model educatiu on les escoles concertades tenen un pes molt important en la vertebració del projecte educatiu de la nostra ciutat i del nostre país. Model que la CUP-PC no comparteix en absolut, per significar en realitat un transvasament de diners públics per a fer escoles d’elit i en alguns casos, amb pràctiques de segregació per sexe. Apostem sense fissures per un model d’escola pública, de qualitat, en català, laica i universal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑