«La responsabilitat individual, per construir la col·lectiva» és l’opinió de Robert Savé

Hi ha una frase històrica en la memòria militarista i feixista d’Espanya, que s’atribueix al general Moscardo en la defensa de l’Alcazar de Toledo, “disparad sobre nosotros el enemigo está dentro”.
La faig servir, perquè se’ns remogui l’estómac i la consciència.
Aquests dies tothom parla del racisme als Estats Units, del mal ús de la responsabilitat delegada per la gent que té la policia, de la violència sense control d’individus uniformats amb greus mancances morals…, però tan sols passa allà? I el més important, que fem perquè no succeeixi?

Avui, que totes i tots posem el genoll a terra, quan ho fem, també recordem els immigrants en les barques en el Mediterrani, les tanques en la frontera de Ceuta i Melilla, els centres d’internament, els sense papers treballant en el camp, les noies i nois malvivint en els nostres carrers i places…, i ho vulguem o no, és discriminació. Cal tenir en compte la gran bossa de persones de totes les edats, condicions, procedències, etc. que estan entrant al quart mon de la nostra societat.

Bé està posar el genoll a terra si ens fa remoure la consciència, respecte del que no hem fet, perquè la desigualtat i el feixisme s’implanti fortament i tossuda en la nostra societat.

Sens dubte, el problema i la seva causa estan fora i dins de nosaltres, ens cal ser molt actius, per no perdre el que socialment teníem i per tractar de tenir més i no parlo de riquesa, parlo de drets i deures, de llibertat, de solidaritat…de present i futur.

Totes i tots en som responsables de tot, de la desigualtat o la seva erradicació, també.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑