“Cap de ratolí o cua de lleó” és l’opinió de Robert Savé

Joan Margarit sostenia que “la intel·ligència és l’única eina que tenim, fins i tot per fer l’amor”.

Si és necessària per fer una cosa per la qual hem estat construïts, ja que la natura és reproductiva, no productiva, pensem l’imprescindible que és per fer política, la metodologia que com espècie hem desenvolupat per cohesionar, gestionar, estructurar les societats humanes i les seves relacions.

Ara, penso, recalco la primera persona del singular, perquè és una simple opinió, que la CUP no estem en enfocats vers res concret i aquesta indefinició, es paga en les eleccions.

Tanmateix, penso, que aquesta possible poca concreció permet ser l’única estructura, que valora, justifica, alerta, planteja, lluita per temes, que cap altre grup considera, perquè són la seva pròpia estructura.

Aquest és el motiu de la descripció com antisistema que fan de nosaltres, el qual per mi és molt més que suficient, ja que mai he aspirat a mantenir tot  millorant-lo aquest sistema, mai he tingut, esperit, i se’ns dubta capacitat, per generar una força tractora vers una nova realitat millor.

En canvi, sí que penso, que puc, podem actuar, com a fars, que mostren límits perillosos, llocs per on no es té, no es pot passar, generant tensió vers els perills, i a la vegada tranquil·litat, perquè es té plena confiança en què hi ha algú alerta, entre altres per nosaltres.

Fent un simple repàs podem veure com ara tothom s’està revoltant contra la massificació turística, el preu i la disponibilitat d’habitatge, així com el nivell i accessibilitat a l’educació bàsica i complexa, la disponibilitat real i virtual d’aigua, energia, aliments, salut universal i total, al dret a disposar de temps per viure,  a la justícia de tracte entre iguals, és dir entre tots…

També, que el feixisme s’està endinsant perillosament en les estructures de la nostra societat, malmetent cultura, estructures, relacions, llibertat.

I tot això es va dir i denunciar ja fa molt i molt temps des de la CUP, que va rebre tota mena de crítiques, insults i escarafalls dels ben pensants, i va fer-ho actuant a diferents nivells per mantenir l’alerta i la lluita.

Repeteixo, per mi és més que suficient, no vull estar en una estructura tipus partit, en el que la necessitat de poder pot portar a fer irracionalitats estratègiques i tàctiques pel partit, prefereixo ser molest a ser submís.

Si fem servir la intel·ligència individual i col·lectiva, podem ser població, per fer aquest paper d’indicador i de lluites petites, però constants…, sempre he preferit ser cap de ratolí que cua de lleó.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑