Propostes per defensar el català

La CUP Sant Cugat proposarem al pròxim ple de maig una moció per garantir l’ús del català per part d’empreses, entitats i altres beneficiaris de contractes i subvencions municipals, per tal que l’ajuntament contribueixi a frenar el retrocés generalitzat del català.

La llengua és un element essencial de la nació catalana i en la construcció dels Països Catalans, com així ho demostren els constants atacs que pateix per part de l’estat espanyol. Per aquest motiu, considerem que l’ajuntament ha d’utilitzar les eines que disposa per fer-hi front i garantir que en aquests casos els catalans puguin exercir els seus drets lingüístics.

Les propostes d’aquesta moció afectarien els beneficiaris de contractes i subvencions que atorgui l’ajuntament de Sant Cugat. Aquests, haurien d’utilitzar almenys el català en els rètols, publicacions i instruments de comunicació que derivin de l’execució del contracte o subvenció corresponent. A més, en cas de tenir personal treballant de cara al públic, hauran d’assegurar que tingui suficient coneixement de la llengua catalana per aquesta tasca.

Marco Simarro, portaveu de la CUP Sant Cugat: “Davant del retrocés del català i els atacs que pateix cada dia, creiem que és important defensar la llengua en tant que és l’eina que garanteix el nostre futur com a poble, que ens cohesiona i que és indispensable per a la igualtat d’oportunitats, i creiem que l’ajuntament pot contribuir-hi amb propostes com aquestes.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑