“De guanyadors i perdedors”

Avui molt s’ha parlat, i es parlarà, que aquest govern de Junts i ERC ja porta un any de mandat. Al ple de ciutat d’avui s’han fet valoracions de tota mena, amb un govern que ha tret pit del seu model i la seva gran gestió. A mi ara m’agradaria recordar-los qui ha guanyat i qui ha perdut a la nostra ciutat amb el model que ells han impulsat.I en el número u dels guanyadors, que diria l’APM, trobem empreses com Sorea i Agbar, que continuen fent negoci amb l’aigua en plena sequera i augmenten les tarifes amb el suport de les institucions. Les grans immobiliàries i promotors també en surten beneficiats, veient com Sant Cugat continua sent un terreny fèrtil per a la seva activitat, mentre els projectes d’habitatge protegit es paralitzen. El golf, amb les seves macroconcessions d’aigua blindades mentre tu omples galledes a la dutxa, i els regidors del govern, amb augments de sou desmesurats, que diuen que cobrar 80.000 euros l’any és tornar a la normalitat (normalitat de quins pocs, em pregunto jo), completen aquest grup privilegiat que es distancia de la realitat de la majoria de ciutadans.

Per contra, els grans perdedors són els santcugatencs, especialment el Sant Cugat popular, aquell que treballa i lluita per pagar el lloguer mentre les factures de l’aigua augmenten sense que l’Ajuntament faci res. Les entitats culturals i de cooperació pateixen retallades que fan impossible dur a terme la seva activitat, o fins i tot es queden sense espai com és el cas del Centre d’Art Maristany. Les escoles públiques i les seves famílies han vist la seva autonomia i llibertat d’expressió amenaçades per la regidora d’Educació d’aquest govern, qui ha pressionat per evitar expressions de solidaritat amb Palestina. Perden els veïns i les veïnes que ara ja no poden utilitzar el camp de futbol del barri de Volpelleres perquè ara és un aparcament pel Mercantic. I també la gent gran perd, veient com ara la segona residència pública que havia de tenir la nostra ciutat tindrà el 20% de places privades, el 40% de places concertades i només el 40% restant de places públiques.

Esperem que amb aquest rànquing el govern que tenim a la ciutat recordi que governa per a tothom, no només per a uns pocs, i que els perdedors tinguem clar que som molts més i hem de fer de les pèrdues força per seguir lluitant.

Ariadna Sierra és regidora de la CUP Sant Cugat

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑