Proposem abordar la millora de les biblioteques de forma global

La CUP Sant Cugat presentarem al ple de juny, en forma de moció, les nostres propostes per abordar la millora de les biblioteques de la ciutat, un dels temes que ha aixecat més debat recentment a Sant Cugat després que el govern municipal recuperés el projecte de biblioteca central, amb un cost de gairebé 14 milions d’euros.

Entre els acords que proposa la moció, destaca el replantejament i redefinició del projecte de la Biblioteca Central, incorporant en paral·lel la creació de dues noves biblioteques per a Valldoreix i per la Floresta i les Planes. També proposa un pla de manteniment urgent per les biblioteques existents i augmentar la plantilla d’auxiliars bibliotecaris de les biblioteques municipals, que actualment és insuficient per cobrir les necessitats de la ciutat.

Per la CUP, les biblioteques municipals són el principal servei cultural de proximitat de la ciutat i entenem que necessiten una inversió urgent, però creiem que aquest abordatge s’ha de dur a terme amb una mirada global de ciutat, i no amb un projecte aïllat com és el de la nova biblioteca central que no cobreix les necessitats històriques d’altres zones de la ciutat.

Ariadna Sierra, regidora de la CUP Sant Cugat: “La nostra ciutat ha viscut un creixement molt gran en poc temps i, com tots els serveis públics, cal actualitzar les biblioteques perquè puguin seguir complint la seva funció social. Però ho hem de fer de manera planificada, a tots els barris i vetllant per les bones condicions dels seus treballadors, no a cop de projectes faraònics.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑