“I jo em pregunto” és l’opinió d’Ariadna Sierra”

Aquesta setmana passada, en ple més d’exàmens finals, la nostra biblioteca Gabriel Ferrater va haver de romandre tancada es veu que per problemes de climatització. I jo em pregunto: no és un dels equipaments que són refugi climàtic per aquest estiu? Comencem bé. I llavors, m’emprenya el dubte de: si falla la climatització, hi haurà alguna cosa més que falla?I, efectivament, a la pobra biblioteca Gabriel Ferrater li ha caigut un tros de sostre a la zona infantil (per sort de nit!), a l’hivern no s’hi pot estar del fred que fa, ara a l’estiu tampoc per la calor, trobar peces per reparar la calefacció antiga es veu que és com un dels 12 treballs d’Hèrcules i al pati hi ha una zona que és millor no trepitjar perquè la fusta està tan deteriorada que s’enfonsa. I ai, sort ara que estem en sequera, que es veu que quan plou tot són goteres. A les altres dues biblioteques es veu que també hi ha goteres i no es queden enrere en la llista de problemes: a la de Volpelleres, la més nova, li falla la porta i a la de Mira-Sol també va caure un tros de sostre.

I jo, segueixo preguntant-me: ningú pot negar que els hi cal una inversió urgent, no? Només tenim tres biblioteques per una ciutat de gairebé cent mil habitants? Per què volem fer una obra faraònica com la de la nova biblioteca central mentre ens cauen les que ja tenim? Per què volem gastar-nos 14 milions d’euros en un gran projecte? No podem, potser, fer una biblioteca central més austera i atendre les necessitats de les ja existents? No podem fer la central, arreglar les que tenim i fer la que ens vam comprometre a la Floresta? No podem invertir aquests 14 milions d’euros en fer tot això possible? Perdoneu-me, però hi ha cops que no entenc res.

I com no entenc res, doncs proposo. Per això aquest ple de juny, com a CUP, presentem una moció per comprometre’ns com a consistori a fer un pla d’impuls i promoció de la xarxa de biblioteques municipals. Les biblioteques són pilars fonamentals per a la promoció de la cultura i el coneixement en qualsevol societat. Assegurar-ne el bon estat i l’accessibilitat per a tota la ciutadania és imprescindible per fomentar una comunitat informada, educada i culturalment rica. I si a sobre aquestes han de ser refugis climàtics, doncs amb més raó, no?

Ariadna Sierra és regidora de la CUP Sant Cugat

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑